Home » 152 – Patty Leeman

152 – Patty Leeman

Wie ben je? Patty Leeman, 58 jaar. Ik woon samen met Ron. Ik heb 2 zonen en een dochter en Ron heeft 2 zonen, we zien elkaar regelmatig. Blij mee!

Wat doe je? Ik ben doktersassistente bij huisartsenpraktijk Lummen & Nijst aan de Leidseweg, nu bijna 1 jaar. Het is een hardwerkend, gezellig en betrokken team, waar ik me al snel thuis voelde. Als doktersassistente mag je nu veel meer dan vroeger. Toen ik ooit begon (bij huisarts Dr. van Dam) was ik een soort telefoniste die vooral de afspraken inplande, nu vraag ik de klachten goed uit en bekijk ik of en hoe snel iemand gezien moet worden. Zeker nu met de Corona crisis moeten wij goed doorvragen en alert blijven. Vaak kan ik aan de telefoon al problemen oplossen of patiënten geruststellen. Steeds vaker wordt er digitaal gewerkt, zeker nu! 

Onze handelingen zijn erg uitgebreid: we hebben nu eigen spreekuren. Verder hou ik van gezellige etentjes met familie en vrienden, fietsen, buiten zijn en ik sla graag een balletje op de tennisbaan van Adegeest.

Waar woon je? Wij wonen in een heerlijk oud huis dicht bij het centrum. Het is fijn wonen en prettig om wandelend naar het dorp te kunnen. De markt vind ik erg gezellig. En Ik hoop zo dat de winkels deze crisis overleven! 

Wat vind je van Voorschoten? 
Ik was 4 toen ik in Voorschoten kwam wonen, voel me hier prima! Het gezellige van een dorp, vlak bij grotere steden. Mooie combi. Voorschoten is zo veranderd de afgelopen jaren………wel in zijn voordeel. Lelijke panden vervangen of opgeknapt, veel groen, super! Ik vind dat Voorschoten een mooie uitstraling heeft met als uitblinker de Voorstraat.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Pak vaker de fiets! In deze Corona periode is het heerlijk rustig op straat. Laten we dit zo houden! Ook vind ik het belangrijk dat er meer woningen voor starters gebouwd gaan worden. Het wordt vaak gezegd in deze rubriek, maar ik mis echt mogelijkheden voor jongeren om hier te kunnen blijven wonen. Voorschoten verouderd daardoor. Jammer!

Met dank aan Patty Leeman