154 – Erna Bovenkamp

Wie ben je? Erna Bovenkamp, 43 jaar en ik ben getrouwd met Dennis (47). Wij hebben twee dochters: Tessa (15) en Kyra (12).

Wat doe je? Ik ben verloskundige en echopiste met en eigen praktijk. We zijn met 8 verloskundigen en hebben een groot werkgebied dat daarom in tweeën is gedeeld. Met zijn vieren doen we het gebied Voorschoten en Zoeterwoude en de andere vier verloskundigen doen: Wassenaar, Rijnsburg, Leiden Zuidwest en de Stevenshof. Het is belangrijk om een band op te bouwen met de aanstaande ouders, je leert elkaar echt kennen in die 9 maanden. Als verloskundige geeft het mij een voldaan gevoel als de ouders mooi terug kunnen kijken op het hele proces van het ouders worden. Het is natuurlijk heel mooi om een van de mooiste momenten in een mensenleven te mogen delen met de aanstaande ouders. Ik probeer elke week te sporten en ik kan erg genieten van gezellige avondjes met vrienden.

Waar woon je? Wij wonen in Starrenburg II. Het is heel fijn wonen, lekker rustig en we hebben leuke buren.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een leuk dorp, vlak bij de stad en het strand. We hebben heel veel variatie qua inwoners en dat maakt ons dorp zo charmant. Ik vind het erg leuk om steeds weer andere mensen te ontmoeten, of het nu dokters of timmerlieden zijn. Alles is leuk!

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Wat ik in Voorschoten mis is een leuk jeugdhonk voor de 15 t/m 18-jarigen. Voor deze leeftijd is er niet veel hier. Er zou een soort gelegenheid moeten zijn, een tussenstap tussen thuis op de bank met vriendinnen en/of vrienden en het echte uitgaan. Vroeger had men “de Basement”, helaas nu niets meer. Wellicht kan er iets opgestart worden tijdens de ontwikkeling van het komende accomodatieplan. In samenwerking met de jongerenwerkers moet dit toch kunnen lukken!

Met dank aan Erna Bovenkamp

Delen

2 antwoorden op “154 – Erna Bovenkamp”

  1. N.a.v. Erna’s opmerking ten aanzien van het gemis van een jeugdhonk voor 15 t/m 18 jarigen het volgende. Ik ben het helemaal eens met Erna, er is niet veel hier voor genoemde leeftijdsgroep, zeg maar gewoon, dat er niets is. De Basement is destijds wegens bezuinigingen gesloten, maar ligt er nog steeds niets te doen, over kapitaalvernietiging gesproken! Blaas nieuw leven in die kelder, een prachtige locatie, geen geluidsoverlast, voorzag destijds in een behoefte en zal, wanneer er gerichte activiteiten georganiseerd worden, weer kunnen voorzien in die behoefte. Laat de 15 t/m 18 jarigen zelf aangeven wat ze nu missen in Voorschoten door middel van een vragenlijst en ga daarmee aan de slag. Een leuke uitdaging voor Jeugd en Jongerenwerk ( als dat nog bestaat).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *