155 – Marco de Vos

Wie ben je? Marco de Vos, 30 jaar. Ik woon samen met Paulien (38).

Wat doe je? Ik ben samen met Anja van Veen eigenaar van “Lekker”, in de Schoolstraat 144. Twee jaar geleden hebben wij de winkel overgenomen van “Neutenboom”. We hebben een heel ander concept: we doen er alles aan om er een bourgondische winkel van te maken op elk vlak! Dus niet alleen noten en kaas maar allerlei andere producten en bijvoorbeeld speciale wijnen, alles op het gebied van lekker eten en drinken. Ik heb werkelijk van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ook in mijn vrije tijd kook ik graag voor vrienden of organiseer ik wijnproefavonden. Ik ben ook altijd op zoek naar lekkere combinaties. Ja ……….. het woord lekker wordt hier vaak gebruikt vandaar ook onze naam!

Waar woon je? Ik heb een tijdje boven de winkel gewoond maar toen in ging samenwonen ben ik naar Bodegraven verhuisd “het kaasdorp van Nederland”. Boven je werk wonen was voor mij niet altijd handig. Dit voelt veel beter zo kan ik meer afstand nemen als ik vrij ben.

Wat vind je van Voorschoten? Echt een heel leuk dorp. De mensen zijn open en gezellig, altijd in voor een praatje. De Schoolstraat is een authentieke winkelstraat met karakter waar ik echt trots op ben. Het heeft klasse en sjeu. In nieuwbouwsteden en andere dorpen kom je dit niet meer tegen.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Nu tijdens de coronacrisis mis ik de evenementen, ik hoop dat na de zomer alles weer door kan gaan. In de Schoolstraat mogen er van mij nog meer terrasjes en gezellige hoekjes bijkomen zodat mensen elkaar kunnen ontmoeten en even kunnen gaan zitten. Natuurlijk wel op 1,5 meter afstand maar als je dan naar het centrum gaat voor een boodschapje, dan neem je meer de tijd om even mensen te zien en te spreken.

Met dank aan Marco de Vos

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *