156 – Ria Junier

Wie ben je? Ria Junier, 48 jaar en getrouwd met Dave (45). Wij hebben 1 dochter Roos, zij is13 jaar.

Wat doe je? Ik werk 2 dagen per week in de bedrijfskantine van thuiszorgorganisatie “Activite”. Daarnaast ben ik 3 dagen per week postbode bij post.nl hier in Voorschoten. Ik vind het fijn dat ik afwisselend werk heb en hierdoor veel buiten ben. Zowel als postbode en naar Activite (Leiderdorp) doe ik alles op de fiets. Ik doe verder niets aan sport want ik heb al genoeg lichaamsbeweging. Ik lees erg graag en kijk samen met mijn man en/of mijn dochter graag naar en Netflix film of serie. Verder hou ik van alles wat gezellig is, samen met familie of vrienden.

Waar woon je? Wij wonen in de Christiaan Huygensstraat, boven “het Knooppunt”. Ik woon hier al 27 jaar, het is een heel knus plekje waar ik niet snel weg zal gaan. We hebben geen buren maar er is hier wel altijd een gezellige bedrijvigheid in de omgeving. Het is overigens heerlijk dat wij zo dicht bij het centrum wonen.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een mooi, groen en vooral gezellig dorp. Ik ben in de Vlietwijk geboren, mijn meisjesnaam is van Klaveren. De Vlietwijk is voor mij de leukste wijk, vandaar dat ik hier nooit meer ben weggegaan. De omgeving van de Vliet is voor mij het fijnste plekje om te komen, ik fiets er altijd langs naar mijn werk en in de zomer komen wij er ook graag. 

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik vind dat Voorschoten veel dezelfde winkels heeft, er zijn te veel kappers en winkels die kaarten en tijdschriften verkopen. Ik ga daarom altijd naar de grotere winkelgebieden zoals het stadshart van Zoetermeer en dadelijk Leidschendam als het klaar is. Ik mis hier bijvoorbeeld de Action. Ik hoop dat er meer variatie en diversiteit qua winkelaanbod komt hier in Voorschoten. Nu ga ik alleen voor de eerste levensbehoeftes “de boodschappen”, naar het dorp.

Met dank aan Ria Junier

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *