157 – Koos van Herk

Wie ben je? Koos van Herk, 72 jaar en dit jaar 50 jaar getrouwd met Lia (69). Wij hebben twee dochters Esmée (46) en Denise (44) en 5 kleinkinderen.

Wat doe je? Ik ben een gepensioneerd politieofficier en heb nu alle tijd om van alles te doen. Ik heb mij ingeschreven bij een 65+ uitzendbureau en help mensen met hun financiën, ik ben surveillant op de Universiteit en de Hogeschool in Leiden, ik zorg voor twee personen met een verstandelijke beperking, ben schipper bij een rederij en hike auto’s. Kortom ik ben altijd bezig! Van oudsher ben ik wedstrijdzeiler, nu hebben wij nog een vlet. Ook gaan wij graag met de caravan erop uit, lekker even niets hoeven en ontspannen. Wij doen ook veel met en voor de kleinkinderen, daar genieten wij erg van.

Waar woon je? Wij wonen aan de Cor van Osnabruggelaan. Ik vind dit het mooiste plekje van Voorschoten. Wij kijken op het slootje achter de kloostertuin dat verveelt nooit.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten heeft een mooie kern waarvan je denkt dat het karakter van die kern ook bij de inwoners leeft. Dat mis ik dus echt bij veel Voorschotenaren! Het IK prefereert zo, ik mis het WIJ gevoel. Ik hoop dat sommige Voorschotenaren weer naar het motto gaan leven van: doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Mijn grootste wens is weer een eigen dorps ambtelijk apparaat. Dat de ambtenaren ook weer gaan doen wat het bevoegd gezag……….. de inwoners van Voorschoten willen. Gelukkig kwam eind juni het geweldige nieuws dat per 1 januari 2021 Wassenaar en Voorschoten ontvlochten worden en dat Voorschoten weer zijn eigen regie krijgt. Eigenlijk verlang ik ook weer naar een soort bestuurder als Wilma Verver. Maar ik moet wel toegeven; deze ouwe Brompot kan niet meer zonder Voorschoten!

Met dank aan Koos van Herk

Delen

Geef een reactie