159 – Albert Wessendorp

Wie ben je? Albert Wessendorp, 74 jaar en getrouwd met Thea (72). Wij hebben 2 zonen, 2 dochters en 7 kleinkinderen.

Wat doe je? Vroeger ben ik psycholoog en psychotherapeut geweest. Ik ben bij de gemeente van Den Haag mijn carrière begonnen. Daartussen ook nog geswitcht maar heb mijn carrière afgesloten bij een tbs-kliniek. Gelukkig zat ik aan de goede kant van de tafel . Ik zou hier nog heel veel over kunnen vertellen maar dit is niet de goede column hiervoor begrijp ik. Mijn hobby’s zijn fietsen, filosofie en puzzelen: calcudokus en breinbrekers, hier kan ik mijzelf helemaal in verdiepen.

Waar woon je? Wij wonen aan de Hooghkamer, dit is een heerlijke rustige en groene wijk met veel mooie grote bomen. Dicht bij de Korte Vliet en tevens dichtbij Leiden. Het is hier fijn wandelen zo dicht bij huis, lekker langs het water.

Wat vind je van Voorschoten? Wij zijn in Voorschoten komen wonen in 1972 en in 1999 zijn wij naar Brielle i.v.m. met mijn werk. In 2017 zijn wij speciaal weer teruggekomen naar het mooie Voorschoten. Toen merkten ik al snel dat het hier een stuk drukker was geworden de laatste 20 jaar, ik zag teveel mensen en teveel autoverkeer. Maar de voorzieningen zijn in Voorschoten uitstekend, zeker als je wat ouder wordt.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Zoals ik al aangaf is Voorschoten echt te vol. De gehele Leidseweg loopt regelmatig dicht tijdens het spitsuur. Er zijn nieuwe wijken bijgekomen, we hebben te maken met fijn- en stikstof en een verhoogd CO2. We vergeten dat de mens de grootste vervuiler is! Vandaar dat ik al zeker 30 jaar lid ben van de club van 10 miljoen. We leven op een veel te grote (ecologische) voet in Nederland en dus ook in Voorschoten. Met 10 miljoen mensen is alles nog een beetje te behappen. Mijn boodschap aan Voorschoten: we moeten stoppen met groeien, de hakken in het zand zetten en het lef hebben om niet slaafs de woning opgave te volgen die de provincie ons opdringt. We moeten geen nieuwbouwhuizen meer in de groen en natuurgebieden bouwen. Voorschoten heeft op dit moment al te veel inwoners.

Delen