160 – Joke van Kooij

Wie ben je? Joke van Kooij, 63 jaar en getrouwd met Hans (66). We hebben twee dochters: Joyce (38) en Vanja (35) en twee kleinkinderen: Naud bijna 4 en Niki 6 maanden.

Wat doe je? Ik werkte bij de Hoogvliet hier in Voorschoten eerst bij het brood en later zat ik aan de kassa. Toen ik bijna een jaar geleden met vervroegd pensioen kon gaan heb ik dat gedaan. Ik geniet nu van mijn vrije tijd en ik pas 1 keer per week op de kleinkinderen. Ook als ik extra nodig ben sta ik voor hen klaar. Mijn kleinkinderen zijn mijn alles en daar ben ik veel. Ik heb maar 1 hobby: diamond painting.

Waar woon je? Wij wonen aan de Zernikenlaan. Ik ben in de Tulpstraat geboren, heb even in Leiden gewoond, daarna in Noord Hofland en in de Rembrandstraat. Nu woon ik alweer 35 jaar in de Vlietwijk in een heerlijke rustige straat met leuke buren.

Wat vind je van Voorschoten? Ik denk gelijk aan gezellig als ik het over Voorschoten heb. De terrasjes in de Voorstraat, de Paardenmarkt, de geweldige ijssalon “Moments”, die het Treubplein mooi opfleurt. Ik kom ook graag met Naud in het Burgemeester Berkhoutpark met aangrenzend de speeltuin.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Het is jammer dat er zoveel winkels dicht gaan de laatste tijd. Ik heb het idee dat de panden een te hoge huur hebben. In de Vlietwijk aan mijn kant van de Raadhuislaan is er voor kleine kinderen geen goede buiten speel gelegenheid. Ik ben ook heel benieuwd wat er in het schooltje tegenover ons komt (de oude Vos/Vlietschool). Op de Schoolstraat mag er van mij meer gehandhaafd worden. Er wordt nog heel veel gefietst. Als laatste hoop ik dat het zwembad “Het Wedde”, altijd openblijft voor zwemles en recreatief zwemmen.

Delen