161 – Arie de Vrij

Wie ben je? Arie de Vrij, ik ben 78 jaar en al bijna 57 jaar getrouwd met Margriet (74). Wij hebben 3 zonen en 4 kleinkinderen.

Wat doe je? Ik ben mijn hele leven, dus 40 jaar buschauffeur geweest, bij de NZH. Net voordat de NZH door Connexxion werd overgenomen ben ik met pensioen gegaan. Na mijn pensioen heb ik nog een tijdje bij Lubbe Zoeterwoude, gehandicapten vervoer gewerkt. Ik ben nu erg graag in mijn tuin bezig maar ook hier in de buurt hou ik alles een beetje schoon. Ik ga ook graag samen met mijn vrouw dagjes uit. Nu de kleinkinderen groter worden hoeven wij niet meer op te passen. Ik ben gek op ze! Dadelijk komt de tijd eraan dat zij er meer voor ons zullen zijn.

Waar woon je? Ik woon al mijn hele leven in het huis waar ik geboren ben, in de Nieuw Voordorpstraat. Ik heb het huis over kunnen huren van mijn moeder. Ik was 2 jaar toen mijn vader Henk de Vrij stierf in 1944. Mijn vader was een van de politiebeambten die omkwam samen met burgemeester Berkhout tijdens het treinongeluk bij de Vink. Toen ik later zelf vader werd miste ik hem het meest, daarvoor besefte ik eigenlijk niet wat een vader was.

Wat vind je van Voorschoten? Ik wil nooit meer weg uit Voorschoten. Het is wel niet meer als vroeger. Je ziet dat het groen, de plantsoenen minder onderhouden worden. Doordat er vroeger met geld gesmeten is betalen wij nu de rekening. Ook de paardenmarkt is niet meer zoals die was. Het zijn nu paarden dagen niet eens meer op de 28e. Jammer dat dit allemaal zo veranderd!

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Wij kijken met de huiskamer uit op het milieuparkje aan de Badhuisstraat. Daar ligt vaak meer afval naast dan in de containers. Auto’s die langsrijden stoppen en gooien alles gewoon ernaast. Dit zegt veel over het Voorschotens publiek. Ik ben dan ook erg blij met het uitvoerend bedrijf. Je hoeft maar te bellen en zelfs in het weekend wordt alles netjes opgehaald.

Delen

Geef een reactie