162 – Lars Vermey

Wie ben je? Lars Vermey, ik ben 52 jaar en getrouwd met Regine (45). We hebben een dochter Marélie zij is 5 jaar.

Wat doe je? Ik ben samen met mijn vrouw eigenaar van kookschool “Het Kookplein”, aan het Muzenplein in Den Haag. Overdag ben ik geopend voor de lunch en vergaderingen, later op de middag voor de borrel met lekkere hapjes en ’s avonds voor het dineren kooklessen. We faciliteren ook walking diners. Onze basiskeuken is Frans-Italiaans met veel lekkere verse groenten en overwegend duurzame vis en vleesgerechten. Wij koken in een open keuken en hebben ook een speciale keukenruimte waar wij kooklessen geven. Vaak aan groepen als een soort teambuilding of n.a.v. een feestje. Nu tijdens de Corona draaien wij op halve capaciteit. We zitten midden tussen de ministeries en nu de ambtenaren vanuit huis werken missen wij veel omzet. Het is wel fijn dat wij veel ruimte hebben zodat wij de 1.5 meter goed kunnen handhaven. We kunnen nu nog 40 gasten bedienen. Ik ben erg druk als eigen ondernemer en daarom heb ik niet veel tijd voor andere hobby’s. Ik lees erg graag. Mijn vrouw is de grote drijfkracht op de achtergrond. De gehele administratie, financiële planning, de technische dienst en noem maar op lopen via haar. 

Waar woon je? Wij wonen in de Bernard Zweerslaan, en geweldige straat met hele fijne buren en een hele diepe tuin.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een heerlijk dorp, het heeft het dorpse gevoel maar je bent wel in de randstad. Ik kan mij volledig ontspannen als ik ’s avonds laat van Den Haag naar huis rijd. Als ik dan bij Voorschoten ben, dan voel ik me helemaal thuiskomen.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Voorschoten heeft zelf ook een mooi aanbod van restaurants en gezellige terrassen. We eten geregeld een hapje bij Fratelli. Hier kunnen mijn vrouw en dochter, die vegetariër zijn, een goed vegetarisch gerecht bestellen. Helaas hebben veel restaurants niet zo veel gevarieerde vegetarische gerechten op de kaart staan. Een restaurant kan niet meer wegkomen met een paddenstoelenrisotto of een salade met geitenkaas! Er zijn zo veel andere leuke en lekkere vegetarische gerechten te verzinnen!

Delen