163 Rie van der Meijden

Wie ben je? Rie van der Meijden, ik ben 90 jaar en weduwe. Ik heb 3 kinderen Frans (62), Connie (60) en Hetty (58), 6 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Wat doe je? Vroeger was het zo dat als je trouwde niet meer mocht werken, ik heb toen gelukkig nog wat werkhuisjes gehad totdat 62 jaar geleden mijn zoon werd geboren. Ik ben altijd met veel plezier een thuis moeder geweest. Op dit moment heb ik nog twee hobby’s: schilderen en handwerken. Ik ben net weer een beetje aan het opknappen na een nare val waarbij ik mijn heup gebroken heb. Ook heb ik in het LUMC Corona opgelopen. Gelukkig was ik daar niet heel ziek van, de ziekte had een mild verloop. Ik ben weer blij om thuis te zijn in mijn eigen omgeving.

Waar woon je? Ik woon al 61 jaar in de Vlietwijk als eerste bewoner. Ik heb hier al veel buren zien komen en gaan. Op dit moment verjongt het publiek wat ik erg prettig vind. Ik woon hier geweldig.

Wat vind je van Voorschoten? Oorspronkelijk kom ik uit Oegstgeest. Oegstgeest en Voorschoten lijken in veel opzichten op elkaar. Voorschoten is een heerlijk dorp, ik voel mij hier heel gelukkig. Het is knus en het dorpse gevoel vind je hier nog. Mijn beide dochters wonen dicht bij mij in de buurt en komen vaak even langs.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? We hebben hier alles wat we willen bij de hand. Er zijn wel veel wijken bijgekomen maar dat vind ik juist een verrijking voor Voorschoten. Het is ook fijn dat het dorp mooi groen blijft. Ik heb niets te klagen en hoop nog lang van het mooie Voorschoten te kunnen genieten.