164 – Marcel van der Luit

Wie ben je? Marcel van der Luit, ik ben 53 jaar en getrouwd met Leontien (53). Wij hebben 9 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 28. 

Wat doe je? Ik ben eigenaar van het enige Portugese restaurantje “Frango da Ria”, hier in Voorschoten aan de Schoolstraat 97. Er wordt veel besteld en afgehaald maar we hebben wij ook tafels. Naast onze heerlijke gekruide kippen serveren wij huisgemaakte kipburger van 100% kipgehakt, vis, Chorizo en vegetarische gerechten en wat zoete bijgerechtjes. Alles maak ik zelf met Portugese kruiden. Ik ben jaren chef-kok geweest in Portugal in het plaatsje Olhão aan de zuid Portugese kust. We zijn voor de kinderen weer terug gekomen naar Nederland. De vier oudste wilden graag hier gaan studeren. Toen dacht ik wat ik in Portugal kon kan ik hier ook vandaar dat ik 4 maanden gelden dit knusse restaurant geopend heb.

Waar woon je? Wij wonen nu tijdelijk boven “Lekker”, in de Schoolstraat. Het is natuurlijk even wennen voor ons gezin. Van een huis aan het strand in een zonnig klimaat naar een bovenwoning. Toch zijn wij weer heel blij om terug te zijn in Voorschoten.

Wat vind je van Voorschoten? Ik heb in Voorschoten mijn hele jeugd doorgebracht, in de Vlietwijk. Ik kom nu weer mijn oude vrienden tegen, echt leuk en gelijk weer gezellig. Ik zie wel dat Voorschoten veel drukker is geworden en ook in het centrum, de Schoolstraat is veel bijgebouwd. Het is net zoals vroeger nog steeds supergezellig en de mensen zijn ook heel erg leuk.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? De Schoolstraat is mooi opgeknapt. Helaas het laatste stukje waar ook mijn restaurant staat, is een achtergesteld gebied. Hier staan nog oude bankjes en het onkruid staat 1 meter hoog terwijl wij toch nog het centrum vertegenwoordigen. Ik hoop dat hier nog wat aan gedaan kan worden.