165 – Lola Kanik

Wie ben je? Lola Kanik, ik ben 27 jaar en woon samen met Olivier. Wij hebben een zoontje Beau (3).

Wat doe je? Ik ben eigenaresse van het bloemenstalletje aan de Beethovenlaan. Op mijn 14e ben ik hier begonnen als zaterdag baantje bij Jan …….  Later 3 dagen en toen Jan ziek werd, zo 8 jaar geleden heb ik het over genomen van hem. Ik sta hier elke donderdag, vrijdag en zaterdag. Op woensdag, donderdag en vrijdagochtend ga ik vroeg naar de veiling in Rijnsburg om alle bloemen in te kopen. Ik heb een geweldige baan; sta lekker buiten met veel passie mijn bloemen bosjes te schikken en heb een leuk contact met de gezellige mensen uit Voorschoten. Ik voel mij echt gelukkig om dit elke week te mogen doen.

Waar woon je? Wij wonen aan de Raadhuislaan. Het is een fijn huis met een grote tuin en wij hebben erg leuke buren. Hier wil ik nooit meer weg!

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een gezellig dorp met veel fijne mensen. Wel in de randstad zodat je snel in Den Haag of Leiden bent. Ook de snelwegen zijn dichtbij. Af en toe hoor je ze maar je kan ze ook snel met de auto  bereiken. Voor kinderen is het hier leuk opgroeien. Oorspronkelijk kom ik uit Leiden Zuidwest. Ik heb hier wel op de basisschool gezeten: “Het Kompas”, en vanaf mijn 12e woon ik hier met veel plezier!

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Er is in Voorschoten echt een gebrek aan starterswoningen. Wij hadden nog net geluk om in de Raadhuislaan een twee etage appartement te kunnen kopen maar veel leeftijdsgenoten vissen achter het net. Dus alle nieuwbouw moet voor de jongeren toegankelijk zijn. Op dit moment hebben wij genoeg ouderen in Voorschoten wonen en als Voorschoten aan zijn toekomst wil werken bouw dan vooral wat goedkopere woningen en laat de jongeren voor gaan.