167 – Elze Moons

Wie ben je? Elze Moons, ik ben getrouwd en wij hebben twee volwassen kinderen en één kleinkind.

Wat doe je? Ik heb 30 jaar voor de klas gestaan en kreeg toen de kans om er met een regeling uit te stappen. Dit heb ik met beide handen aangegrepen. Daarna ben ik als ZZPer bijles gaan geven. Dit gaf mij wel voldoening want in hart en nieren ben ik een docent maar er bleef een gevoel aan mij knagen, dat ik toch nog graag wat anders wilde. Vanuit een innerlijke noodzaak ben ik op latere leeftijd begonnen met de studie psychotherapie en dieptepsychologie. Op dit moment ben ik analytisch therapeut. Ik bied zowel langere en kortere trajecten. Ik behandel klachten zoals burn-out, angsten en trauma’s. Dit mooie beroep beoefen ik vanaf mijn huis. Ik heb nu het gevoel dat ik aangekomen ben op mijn bestemming, daar waar ik echt wil wezen. 

Waar woon je? Wij wonen aan de Benvenutolaan. Dit is mooi en rustig wonen. Ik kan vanuit mijn keukenraam de vele fietsers langs zien komen op de Leidseweg, daar geniet ik van.

Wat vind je van Voorschoten? Wij wonen hier nu 30 jaar en in die tijd hebben wij wel Voorschoten zien veranderen. Er zijn meer wijken bijgekomen en er zijn dus meer mensen. Het moet niet echt veel groter worden anders wordt Voorschoten anoniemer. We moeten vooral het knusse dat er nog is behouden. Het is ook leuk dat je zegt: “ik fiets even naar het dorp toe”.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik vind dat de Leidseweg op dit moment te druk is. Verder zit ik veel in mijn skiff op de Vliet. Ik ben wedstrijdroeister bij Rijnland. Eigenlijk mag ik wel zeggen dat ik nog steeds een topsportster ben. Op het water kan ik heerlijk genieten en dat is voor een groot deel mijn beleving van Voorschoten.