168 – Alice Lagendijk

Wie ben je? Alice Lagendijk, 48 jaar en ik ben getrouwd met Luuk (49). Wij hebben 2 kinderen: Stan (19) en Eline (17).

Wat doe je? Ik heb een diëtistenpraktijk; “Beter Fit”. Na mijn studie ben ik eerst in dienst gegaan bij verschillende thuiszorgorganisaties en heb ik later nog in ziekenhuizen, een verpleegtehuis en een revalidatiecentrum gewerkt. Sinds 2011 ben ik zelfstandig en huur ik ruimtes bij de huisartsen Lummen & Nijst en Gerts hier in Voorschoten. Ik zie mensen van 0 tot 100 jaar met chronische aandoeningen, zoals diabetes mellitus, COPD, hart- en vaatziekten. Ook zie ik veel klanten met darmklachten. Ik ben gespecialiseerd in emotie eten. Mensen die hier last van hebben kunnen overgewicht hebben of juist ondergewicht doordat ze eetbuien hebben door stress en emoties. Ik ben ook kinderdiëtist en begeleid veel kinderen met overgewicht of kinderen die een kritisch eetgedrag hebben. Zij eten vaak eenzijdig doordat ze niet alles lusten of angst hebben om te eten en hierdoor te weinig goede voedingstoffen binnen krijgen. Verder ben ik ook gespecialiseerd in oncologie. Ik geef adviezen aan mensen met kanker. Deze groep bereid ik voor op de chemo of de bestraling en hoe ze weer op kracht kunnen komen met voeding en beweging als zij weer thuis zijn.

Waar woon je? Wij wonen in Adegeest. We hebben een prachtig uitzicht over de weilanden, het is een ruim opgezette wijk met veel groen.

Wat vind je van Voorschoten? Wij wonen hier pas 10 jaar. Voorschoten is een leuk dorp waar alles aanwezig is, de sportclubs zijn ook dichtbij. Met de fiets is het strand en de stad Leiden gemakkelijk te bereiken. Het mooie centrum en de vrijdag markt maken Voorschoten erg aantrekkelijk. Ik kom oorspronkelijk uit Steenwijk dit heeft hetzelfde gemoedelijke gevoel als dat ik hier in Voorschoten heb. Voor mij was het dus thuiskomen toen wij hier kwamen wonen en dat vind je niet zo vaak!

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Er worden hier in de regio steeds meer geldautomaten weggehaald terwijl ik niet alles met de betaalpas wil doen. Hier in deze wijk wonen veel ouderen die daar net zo over denken. Wat zou het handig zijn als er een geldautomaat op de Beethovenlaan zou kunnen komen. Verder ligt Voorschoten erg mooi aan de Vliet en dit zouden wij veel meer kunnen benutten door bijvoorbeeld een klein haventje met aanlegsteigers en horeca te ontwikkelen. Ik vind dit echt een gemiste kans dat dit er nog niet is.