172 – Bas Schrama

Wie ben je? Bas Schrama, ik ben 56 jaar. Ik ben singel en heb twee mooie kinderen uit mijn ex-huwelijk: Tim (26) en Fiene (23).

Wat doe je? Ik ben hoofduitvoerder bij bouwbedrijf “Vink Bouw”. Ik begeleid de grotere projecten in Zuid- en Noord-Holland. Op dit moment ben ik tijdelijk thuis. Ik ben één van de pechvogels die Corona heeft opgelopen. Gelukkig ben ik maar kort opgenomen geweest in het ziekenhuis. Ik ben wel erg ziek geweest, ik kon niet lopen en mijn conditie is helemaal weg. Nu ben ik weer aan het opbouwen en ik hoop dat ik over een paar weken weer rustig kan beginnen met werken en met sporten. Ik had een goede conditie want ik loop hard, ik fiets en doe graag een paar keer per jaar een halve marathon. Ik ben het graag buiten!

Waar woon je? Ik woon in de Koolmeeslaan, in Bijdorp. Het is hier ontzettend rustig wonen aan het water in een fijne buurt met hele goede buren.

Wat vind je van Voorschoten? Ik ben hier geboren en getogen. Mijn ouders hebben altijd aan het Jan van Goyenplanstoen gewoond. Vroeger gingen wij altijd voetballen achter ons huis op het grasveldje daar. Ook aan SVLV heb ik mooie herinneringen. Ik heb nog samen met Hans Douw gevoetbald. Ik kan wel zeggen dat ik een super jeugd heb gehad! Ik heb 12 jaar in oud-Rijswijk gewoond en elke keer als ik bij mijn ouders op bezoek ging en Voorschoten binnen reed kreeg ik de kriebels. In 2000 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik weer hierheen verhuist. Ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Mijn kinderen hebben ook hier weer een fijne jeugd gehad.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Eigenlijk wil ik niets veranderen maar ik wil wel een boodschap meegeven: “Inwoners van Voorschoten kijk eens om naar mensen die alleen zijn, ouderen, zieken en alleenstaanden. Zeker nu in de Coronatijd zijn er veel mensen die steun nodig hebben omdat zij vereenzamen. Kijk bij je buren en kennissen of je hulp kan bieden”. Ik heb nu in mijn Corona ziektetijd gemerkt hoe belangrijk dit is en ik weet ook wie mijn echte vrienden zijn.

Delen