173 – Jim Platt

Wie ben je? Jim Platt, 81 jaar. Twaalf jaar geleden is mijn vrouw Maria overleden. Wij hebben drie kinderen: Ernest (54), Eleanor (53) en Adele (50). We zijn rijk met 8 kleinkinderen.

Wat doe je? Ik ben geboren in Engeland, in Cornwall waar ik mijn hele jeugd heb doorgebracht. Na mijn studie geologie in London, ben ik veel uitgezonden: naar Canada, Indonesië, Suriname en twee keer naar Afrika. In Malawi ben ik Maria tegengekomen. In 1979 ben ik naar Nederland gekomen om bij het bedrijf Billiton te gaan werken. Met een opgroeiend gezin zochten wij wat vastigheid en omdat hier de Engelse school was is de keuze op Voorschoten gevallen. Het overlijden van Maria heeft mijn leven wel een andere draai gegeven. Ik voel haar elke dag hier in mijn huis, ik mis haar nog elke dag. Ik doe hier vrijwilligerswerk bij verschillende goede doelen. Na mijn pensionering heb ik 8 boeken geschreven over mijn jeugd in Cornwall. Samen met mijn kleindochter Lilly, vecht ik tegen het plastic afval, het zwerfvuil: Lilly’s Plastic Pick-up!

Waar woon je? Ik woon aan de Offenbachlaan, nu alweer dus bijna 40 jaar. Het is een rustige wijk, lekker groen en wij letten en zorgen hier een beetje op elkaar.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een fijne gemeenschap met sociale mensen. Niet te groot en niet te klein. Hier voel ik mij erg verbonden. Voorschoten is ook een veilig dorp. Vooral jonge gezinnen zouden hier meer de kans moeten krijgen om hun kinderen een goede jeugd te kunnen geven in dit mooie dorp.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik zie de laatste tijd veel meer zwerfaval in Voorschoten liggen. Ik denk omdat er nu tags op de ondergrondse prullenbakken zitten en er te weinig losse vuilnisbakken op straat staan. Niemand kan zijn kleine vuil meer kwijt! Natuurlijk begint het wel bij jezelf………gooi dat snoeppapiertje of dat blikje niet op straat! We zullen met zijn allen het milieu toch schoner moeten houden, zodat de jongeren een betere toekomst tegemoet kunnen gaan.

Delen