174 – Marleen Persoon

Wie ben je? Marleen Persoon, 60 jaar en getrouwd met Hans Rasch (66). Ik heb 5 kinderen: 1 dochter (35) en 4 zonen (38), (36), (26) en (24). Ik heb ook 4 kleinkinderen (10), (8), (6), en (1,5) en de 5e is op komst. Hans heeft 3 dochters. Ik voel mij echt rijk met deze mooie familie, ook met alle schoondochters en schoonzoons.

Wat doe je? Ik schrijf vanaf de zomer 2017 deze column. Ik probeer de interviews sinds maart 2020, Corona veilig te doen. Met mooi weer buiten en binnen met afstand. Ook ben ik raadslid voor Voorschoten Lokaal Sterk. Nu met de Corona hebben wij al geruime tijd alle raadsvergaderingen en commissievergaderingen online. Het debat is hierdoor wat minder. We krijgen allemaal een moment, waardoor we meer achter elkaar spreken. Nu met de feestdagen zorg ik er ook voor dat alle kinderen en kleinkinderen in kleine groepjes op visite komen. Ik ben vrijwilligster bij de Het filmtheater Voorschoten, het museum en bij de Mauritsgroep, dit is een scouting voor lichamelijk gehandicapten kinderen. Ik ben ook nog stuurvrouw in de 8 op de roeiverenigingen Rijnland en Die Leythe.

Waar woon je? Ik woon samen met Hans in de Professor Asserlaan, in het plan “het Kan”. Dit is een fijne buurt, we hebben leuke buren en zitten dicht bij het centrum.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is geweldig! Het zijn wel de mensen die Voorschoten zo mooi maken. We hebben veel vrijwilligers en veel mooie initiatieven. Nu met de Corona halen wij vaker eten af om de horeca te steunen en shoppen wij nog meer lokaal. Het zijn rare tijden en moeten een beetje om elkaar denken en elkaar helpen waar dit nodig is.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik hoop dat de vaccins snel toegediend kunnen worden en dat alles weer normaal wordt over heel de wereld. Wellicht gaan we in de toekomst meer afstandelijk met elkaar om, houden we afstand, knuffelen en zoenen we niet meer…….. we zullen zien wat de tijd ons brengt. Voor nu wil ik iedereen fijne feestdagen wensen en kijk even bij die buurvrouw of kennis………..geef een beetje aandacht en tijd aan iemand die wellicht eenzaam is.

Delen