175 – Suzanne Emous

Wie ben je? Suzanne Emous, 44 jaar en getrouwd met Rogier (46). Wij hebben drie kinderen: Olivier (16), Stan (13) en Leonore (8). En niet te vergeten onze dalmatiër Coco.

Wat doe je? Ik heb een eigen kindercoachpraktijk: “Bloei”. Ook help ik kinderen die moeite ervaren met leren op school. Ik heb 14 jaar in het basisonderwijs voor de klas gestaan en ik kwam erachter dat ik het liefst kinderen 1 op 1 begeleid wanneer ze iets lastig vinden of ze even niet zo lekker in hun vel zitten. Als een kind bij mij voor het eerst komt gaan wij samen op zoek naar zijn/haar sterke kanten. Dus eerst op zoek naar de kracht in het kind en van daaruit gaan we samen kijken waar het kind tegenaan loopt en wat er nodig is om hier sterker in te komen te staan.  Samen gaan wij op zoek naar oplossingen en coach ik op verandering. Vaak verbeterd dan het zelfbeeld en zelfvertrouwen en wordt het kind gelukkiger en evenwichtiger. In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen met Coco.

Waar woon je? Wij wonen aan de Leidseweg tegenover de Zilverfabriek. Aan de voorkant is de weg in de spitsuren een beetje druk maar daarentegen is de tuin een oase van rust. We hebben ook hele fijne buren.

Wat vind je van Voorschoten? Wij komen oorspronkelijk uit Voorburg en wonen nu 14 jaar in Voorschoten. Wat ons gelijk opviel is dat iedereen elkaar groet op straat en in de winkels. Alles is dicht in de buurt. Wij zijn ook graag in Leiden en dat ligt heel dichtbij aan deze kant van Voorschoten. Ik heb vaak kinderen van buiten Voorschoten in mijn praktijk. In de tijd dat hun kind bij mij is gaan de ouders vaak shoppen of wat drinken in het centrum van Voorschoten omdat ze dit zo gezellig vinden.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Voor de opgroeiende jeugd zijn er vele sportgelegenheden, het zou ook leuk zijn als een plek is om samen te komen, een jeugdhonk bijvoorbeeld.  Ook zijn er hier onveilige verkeerspunten voor kinderen zoals de Mozartlaan en de rotonde voor de AH.

Delen