177 – Marijke van der Steen

Wie ben je? Marijke van der Steen, ik ben 52 jaar en leef met mijn hondje Zep. 

Wat doe je? Ik heb een hondenservice: “Wakkere Makker”, ik geef gedragstherapie, training en uitlaatservice voor honden. Dit aanbod is bedoeld om zorg op maat te kunnen leveren voor honden. De honden krijgen hierdoor een beter leven en het baasje geniet ook meer van zijn hond omdat hij/zij hem beter begrijpt. De hond krijgt wat hij nodig heeft, waar de baas ook mee gediend is. Zogenaamde gedragsproblemen van honden lossen zich op of worden voorkomen met mijn aanbod. Met de uitlaatservice heb ik vaste honden. Ik loop elke ochtend en middag met maximaal 8 honden tegelijk. In de middagen, avonden en de weekenden lever  ik  trainingen en therapie. Ik heb geweldig werk dit geeft mij veel voldoening. Ik doe dit nu 5 jaar. Ik ben oorspronkelijk (mensen)psycholoog en ben mijn passie achterna gegaan. Ik heb er destijds bewust voor gekozen om mijn baan in de jeugdzorg op te zeggen om de opleidingen voor uitlaatservice, hondentrainer en gedragstherapie te kunnen doen. Ik geef nu zorg op maat voor honden en hun baasjes. Daarnaast loop ik hard, ik ben een buiten mens. En schrijf ik over honden.

Waar woon je? Ik woon aan het Frans Halsplantsoen. Ik heb voor en achter mijn appartement een mooi uitzicht. Het is hier rustig wonen en er lopen veel mensen met honden langs.

Wat vind je van Voorschoten? Ik ben opgegroeid in Wassenaar. In Voorschoten is veel ruimte, groen en vriendelijkheid. Ik loop natuurlijk in de Vlietlanden, hier aan de overkant. Ook train ik o.a. daar honden.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik ben bewust bezig met dierenwelzijn en heb moeite met de Paardenmarkt. De paarden staan de hele dag vast en kunnen geen kant op, er wordt niets met hen gedaan. Handelen met dieren vind ik verwerpelijk. Verder zou ik de gemeente willen vragen om eens goed te gaan nadenken over het hondenbeleid hier in Voorschoten. Maak en behhoud ruimere losloop gebieden en kijk wat dieren nodig hebben.

Delen