Home » 178 – Guido Heus

178 – Guido Heus

Wie ben je? Guido Heus, ik ben 47 jaar en woon samen met Daphne Deckers (39). Wij hebben een kat Noa.

Wat doe je? Wij hebben een home-based business in de wellness branche. Deze bestaat uit 2 componenten. Wij brengen hoogwaardige voedingssupplementen naar de markt. Daarnaast begeleiden wij (nieuwe) ondernemers met het opzetten van een eigen business met een uniek betaalplan dat ook nog over-erfbaar is. Veel bedrijven hebben het op dit moment erg moeilijk, denk maar eens aan de horeca en de evenementen branche. Mensen beseffen nu dat ze risico moeten spreiden en zijn op zoek naar een plan B. Wij helpen hen dit te realiseren. Verder ben ik nog saunameester bij een bij wellness bedrijf. Ook ben ik vrijwilliger bij de brandweer in Voorschoten. Wij worden zo’n 120 keer per jaar opgeroepen in Voorschoten en bij grote branden of ongelukken in de regio. Wij zijn een hechte groep, ik vind het erg mooi werk om voor de medemens klaar te staan als er nood is.

Waar woon je? Wij wonen aan de professor Asserlaan. het is fijn wonen, dicht bij het centrum dat lopend te bereiken is maar niet in de drukte. Er wonen verschillende  mensen in deze straat, van bouwvakker tot arts. 

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een leuk dorp. Ik ben hier 20 jaar geleden voor de liefde naartoe verhuisd. Ik kom oorspronkelijk uit Leiden. We hebben hier veel groen, de mensen zijn vriendelijk en zeggen je goedendag. In de zomermaanden zijn wij vaak op de Vlietlanden te vinden.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? De vele discussies hier in Voorschoten zoals bijvoorbeeld dat iedereen weer wil gaan fietsen in de Schoolstraat zijn hilarisch. Dan weet je dat je echt in een dorp woont waar meningen tellen. Als de Oranjeboomstraat éénrichtingsverkeer wordt moet de gemeente zich realiseren dat de opkomsttijd voor de brandweerlieden naar de kazerne moeilijker en langer wordt voor diegenen die aan de kant van de Raadhuislaan wonen. Dit zou vervelende gevolgen kunnen hebben!