180 – Adri Hendriks

Wie ben je? Adri Hendriks, 67 jaar. Ik ben getrouwd met Marion (60). Wij hebben twee kinderen: Rianne (30) en Rick (28).

Wat doe je? Toen ik uit dienst kwam in 1976 ben ik mijn eigen tuincentrum begonnen: Plantencentrum Roucoop, ik had in die tijd 2.000 m2 kassen en 6.000 m2 buitenland. Daarnaast was ik ook hovenier. Het plantencentrum heb ik 23 jaar gehad. Toen werd Starrenburg II ontwikkeld en moest ik stoppen. In 2 seconden verhuisde wij van de Rouwkooplaan naar de Middelgeestlaan. Hovenier ben ik nu al 45 jaar en blijf nog een beetje werken maar ik ga wel rustig afbouwen. Verder ben ik nog ijs- en terreinmeester bij de IJsclub Voorschoten. Ik bepaal met vorst wanneer de ijsbaan open en dicht gaat en laat in november het terrein onderwater lopen. Ook stuur ik de vrijwilligers aan als er geschaatst kan worden.

Waar woon je? Wij wonen in het eerste houten huis in “Finse stijl “van Voorschoten. Nu alweer ruim 32 jaar. Aan de Middelgeestlaan, vroeger heette het daar de Rouwkooplaan. Het is fijn wonen, wel wat drukker sinds Starrenburg II erbij is gekomen.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een schitterend dorp met de geweldige Paardenmarkt en Koningsdag als hoogtepunten. Ik heb 50 jaar de tuinfair georganiseerd op de Voorstraat. Ik hoop nog steeds dat er een jongeling zich meldt die de organisatie op zich neemt. Nu is de Voorstraat de horeca straat, van oudsher was het de handelsstraat.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik ben opgegroeid in de tijd van toen de Lindehoeve een jongerencentrum was. Op dit moment is er niet veel voor de jeugd, er wordt ook erg weinig voor hen georganiseerd. Het openbaar groen wordt in sommige wijken erg verwaarloosd zoals bijvoorbeeld in Starrenburg. Zelfs het slootafval na het baggeren ligt al maanden langs de kant. Terwijl in Allemansgeest het groen goed wordt bijgehouden. Jammer dat deze scheefgroei ontstaan is. Zeker als hovenier valt mij dit op.

Delen