181 – Hanneke Annevelink-Visbeen

Wie ben je? Hanneke Annevelink-Visbeen, ik ben 59 jaar en getrouwd met Willem (67). Wij hebben twee dochters: Floor (32), Leonie (30) en twee kleinkinderen: Manuel (8 maanden) en Yara (2 maanden). Niet te vergeten onze hond Teun!

Wat doe je? Ik ben medewerker sales en marketing bij Badhotel Scheveningen. Ik ben verantwoordelijk voor het relatiebeheer en behandel reserveringen van groepen en (doorgaans zakelijke) bijeenkomsten. Daarnaast werk ik sinds 1,5 jaar voor een particuliere thuiszorgorganisatie: “Saar aan huis”. Koffie drinken, mee naar de dokter, gewoon een praatje of een wandeling met – veelal oudere – cliënten die aanvullende mantelzorg nodig hebben of gezelschap zoeken. Nu ik zelf wat ouder word kreeg ik de behoefte om in sociaal opzicht iets te betekenen voor de medemens. Ik ben ook begonnen met het schrijven van een kinderboek. Mijn dochter Leonie verzorgt de illustraties. In mijn vrije uurtjes ga ik graag wandelen met Teun of naar de sportschool.

Waar woon je? Wij wonen in Adegeest. Dat is heerlijk rustig wonen in een van de meest groene wijken van Voorschoten. We hebben fijne buren, erg gemengd qua leeftijd en dat maakt het zo leuk.

Wat vind je van Voorschoten? Vanaf mijn 4e jaar woon ik in Voorschoten. Ik ben alleen even weggeweest tijdens mijn studie. Voorschoten is een oase in de randstad, mensen groeten elkaar hier en stoppen als je over wilt steken.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Voorschoten is een up to date dorp, daar bedoel ik mee een mooi dorp om voor jongeren te wonen. Helaas ontbreekt het aan huizen voor hen. Van mij zou de horeca nog meer mogen uitbreiden. Ook zou het fijn zijn als de gemeente kan bemiddelen met de particuliere winkeleigenaren om de leegstand terug te dringen. Verder mis ik een pinautomaat aan de Beethovenlaan en gaat het stoplicht aan de Koningin Julianalaan ter hoogte van de oversteekplek huisartsenpraktijk (Wijngardelaan) naar de Dirk van de broek veel te snel op groen. Ouderen en mensen die slecht ter been zijn hebben te weinig tijd om in één keer veilig over te kunnen steken.

Delen