Home » 195 – Jan Paul Middelburg

195 – Jan Paul Middelburg

Wie ben je? Jan Paul Middelburg, ik ben 46 jaar en getrouwd met Katrina (46). Wij hebben twee kinderen van 18 en 15 jaar.

Wat doe je? Ik ben geschiedenisleraar op het Veurs Lyceum in Leidschendam. Ik geef vier dagen per week les. Op dit moment in de Corona heb ik steeds halve klassen op school. De andere helft van de klas werkt online. Ik ben dus wel altijd fysiek aanwezig. Het is ontzettend leuk om leraar te zijn, je ziet de kinderen groeien en zich de stof meester maken. Het is voor mij echt een roeping om de jeugd een mooie start voor de toekomst te kunnen meegeven. Wij houden van reizen, naar de film gaan en het theater. Nu dit niet kan lees en wandel ik veel. Ik ben ook voorzitter van de Voorschotense afdeling van de PvdA.

Waar woon je? Wij wonen nu al 16 jaar in Adegeest. Dit is een hele fijne buurt met veel groen en dicht bij de scholen en de sportvelden. We hebben fijne buren.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een heel fijn dorp, nog net een echt dorp dat knus is en waar iedereen elkaar nog kent. Afgelopen jaar heb ik veel gewandeld en toen viel mij de schoonheid van alle wijken op. Elke wijk heeft mooie plekjes. Dit is echt één van de weinige voordelen van Corona: dat je meer dingen gaat zien en op een andere manier gaat beleven. Verder is alles dichtbij; het strand, het bos, Vlietland en dadelijk weer de reuring van de steden.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Eigenlijk maar hele kleine dingetjes; De milieuparkjes mogen van mij groter zijn of er kunnen er meer komen. Nu liggen ze vaak overvol en zie ik erg veel rommel op straat liggen. Verder zouden er veel meer bomen van mij gepland mogen worden door de gemeente. Ook de inwoners kunnen zelf wat bomen planten, bijvoorbeeld wat fruitboompjes in de tuin. Dit is goed voor de insecten en hoe meer groen hoe beter. Ooit is zo rond 2006 besloten om alle woonwijken 30 KM zone te maken. Helaas heeft op dit moment alleen de Nassauwijk een echte 30 KM zone en dat zou ik graag in alle woonwijken willen zien!