Home » 197 – Christiaan Smeenk

197 – Christiaan Smeenk

Wie ben je? Christiaan Smeenk, ik ben 38 jaar en ben getrouwd met Louisa (37). Wij hebben twee kinderen; Joshua (5) en Jaella (2).

Wat doe je? Ik ben huisarts bij huisartspraktijk de Lindehoeve. Ik heb hier stagegelopen in 2011 en was toen huisarts in opleiding. In 2014 werd ik hier waarnemend huisarts en sinds 2019 zit ik in de maatschap samen met huisartsen Van den Hurk en Lion. Ik vind dat ik heb het mooiste beroep heb zeker omdat ik hier al bijna mijn hele leven woon. Alleen tijdens mijn opleiding heb ik in Leiden gewoond. Hierdoor kom ik veel bekenden tegen ook in mijn praktijk: medeleerlingen en ouders van de basisschool of van Voorschoten ‘97. In mijn vrije tijd zit ik veel op de fiets, ik ben een verwoed wielrenner. Als we weer naar het buitenland kunnen, hoop ik weer te gaan duiken op mooie plekken over heel de wereld. Ik ben natuurlijk ook veel met onze kinderen bezig, ze hebben nu een leuke leeftijd waardoor je veel kan ondernemen met hen.

Waar woon je? Wij wonen in Adegeest, zo’n honderd meter van mijn ouderlijk huis. Voor mij is Adegeest de mooiste wijk van Voorschoten. Ik heb hier een geweldige jeugd beleefd. Het is hier nog net als toen erg fijn en rustig wonen met leuke mensen.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is ontzettend leuk met een gezellige dorpskern en een eigen dorpskarakter en veel faciliteiten. Het verenigingsleven is hier geweldig, ik heb vanaf mijn vijfde de fusie kunnen volgen van de voetbalclubs wat nu Voorschoten ‘97 is. Alles is altijd goed geregeld bij V’97, ook nu tijdens de Corona! Verder merk ik dat de Voorschotenaren de restaurants en de ondernemers in de Voorstraat en Schoolstraat veel gunnen. Iedere inwoner steunt de lokale initiatieven en dat is erg mooi om te zien.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Wat zou het mooi zijn al de IJsbaan uitgebreid wordt met andere sporten zoals skeeleren en de petanque. Er zijn nog veel meer ideeën die inwoners ingediend hebben maar die geen groen licht krijgen! Ik zie ook dat de hockey, de atletiek en de voetbal uit hun jasje groeien en er geen goede uitbreidingen mogelijkheden zijn. De gemeente zou veel meer oog moeten hebben voor wat er WEL kan en niet alleen maar “verkopen” wat er niet kan!