Home » 198 – Vincent Bartelse

198 – Vincent Bartelse

Wie ben je? Vincent Bartelse, ik ben 29 jaar en single.

Wat doe je? Ik ben acupuncturist bij een praktijk in Haarlem en heb sinds kort mijn eigen praktijk hier geopend in Voorschoten aan de Starrenburglaan 11a. Na de lockdown afgelopen maart ben ik opengegaan. De planning was eigenlijk al eerder maar moest dit door de Corona omstandigheden worden uitgesteld. Ik werk samen met Igor Susnjara van Fysioskills. Waar nodig werken we samen omdat de combinatie van fysiotherapie en acupunctuur erg positief voor het herstelproces kan zijn. Met acupunctuur kunnen zoveel problemen behandeld worden, zowel chronisch als preventief. Als acupuncturist, kijk ik op een holistische manier naar het lichaam en klachten, want alles beïnvloed elkaar. Ik behandel een breed scala aan klachten, bijvoorbeeld: van hormonaal (overgangsklachten), sportblessures, darmklachten tot slapeloosheid. Door middel van kleine naaldjes op bepaalde punten in het lichaam te zetten (meridiaan punten) stimuleer ik het zelf herstellend vermogen van het lichaam waarmee klachten kunnen verminderen. In mijn vrije tijd sport ik veel; ik fitness graag en daarnaast windsurf ik zoveel mogelijk.

Waar woon je? Ik woon in Adegeest, lekker centraal, dicht bij het station. Ik winkel regelmatig in het knusse winkelcentrum aan de Beethovenlaan. Ik ben wel veel aan het werk dus weinig thuis.

Wat vind je van Voorschoten? Ik ben hier geboren en getogen en heb een hele leuke jeugd hier gehad. Tijdens mijn studie heb ik in Leiden gewoond en ik heb ook één jaar in Shanghai gewoond om Chinees te leren, daar ben ik in aanraking gekomen met de acupunctuur. Hierdoor ben ik dit gaan studeren.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik woon hier met heel veel plezier en als ik dan iets mag noemen, is dat ik de rotonde voor de AH erg gevaarlijk vind. Ik woon nu in een huur appartement en zie het als een landelijk probleem, dat er te weinig betaalbare huizen voor starters worden gebouwd. Ik wil natuurlijk ook t.z.t. een huis Kopen!