Home » 199 – Harry Bouland

199 – Harry Bouland

Wie ben je? Ik ben Harry Bouland, ik ben 78 jaar en heb veel vrienden en vriendinnen.

Wat doe je? Ik werk twee dagen op de kinderboerderij in Wassenaar. Ik word gehaald en gebracht door de taxi. Verder ben ik veel thuis hier, ik woon in een wooncomplex van Philadelphia voor mensen met een beperking. De leiding is erg lief ik word altijd verwent en ze ondernemen veel met ons, het is hier altijd gezellig. Ik help met koken en met de afwas, op vrijdagavond spelen wij altijd Mens erger je niet. Verder ga ik regelmatig op de hometrainer of lezen wij met een groepje de krant. Ik maak ook legpuzzels. We wonen hier met 13 gezellige mensen. Ik krijg regelmatig mensen op de koffie en voel mij heel gelukkig hier.

Waar woon je? Ik woon in Oostbosch in een zorg woning van Stichting Philadelphia in Starrenburg II. Het is hier fijn wonen ook alle buren die aan dit grote plein wonen en kinderen die hier buiten spelen zijn erg lief voor ons.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is erg leuk. Elke vrijdag gaan wij naar de markt met de leiding en dan drinken wij koffie bij de koffiekraam en kopen wij ook allemaal lekkere dingen voor het weekend. Soms als het mooi weer is krijg ik een ijsje van Moments. Elke week komt er een hele lieve vrijwilligster bij mij op bezoek en dan drinken wij koffie en doen vaak een spelletje.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik zou het leuk vinden om nog vaker te gaan fietsen op de duo-fiets en dan onderweg ergens koffie te gaan drinken of een ijsje te gaan eten. Nu ik gevaccineerd ben en de zomer er aan komt wil ik graag meer naar buiten. Helaas moeten wij nu nog met een mondkapje op fietsen en dat is niet te doen. Wij en daar bedoel ik alle bewoners van Philadelphia mee, zijn afhankelijk van vrijwilligers. Dus hierbij wil ik u, die dit stukje leest vragen om vrijwilliger te willen worden voor een van onze dertien bewoners.