Home » 153 – Berend Boucherie

153 – Berend Boucherie

Wie ben je? Berend Boucherie, 69 jaar en getrouwd met Ellen. We hebben een zoon; Remco en een dochter; Sacha.

Wat doe je? Ik ben nu 2 jaar gepensioneerd. Ik heb mijn hele werkzame leven bij het ministerie van buitenlandse zaken gewerkt. Wij zijn 7 keer uitgezonden over de hele wereld en ik heb altijd op de ambassades gewerkt. Doordat ik met verschillende culturen in aanraking ben gekomen heb ik een brede interesse in kunst gekregen. Wij gaan graag naar musea en tentoonstellingen. Ik ben ook zelf aan het hobbyen geslagen. Ik ben geïnspireerd door de nul beweging. Dit is een groep kunstenaars uit 1960 die met repeterende reliëfs en schaduw en lichtval werken. Ik vind dit erg leuk om te doen en noem mijzelf een creatieve hobbyist. Er hangt een werk van mij in het museum van Voorschoten: “Elevation”.  (Zie de foto).

Waar woon je? Wij wonen sinds de jaren ‘90’, in de Nassauwijk, aan het Oranjeplein. Heel mooi wonen en lekker dicht bij het centrum.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een heerlijk dorp, het wordt een cliché maar het is lekker groen, hierdoor is er veel recreatie, het ligt dicht bij het strand en dicht in de buurt van de grotere steden die ook weer gemakkelijk te bereiken zijn. 

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik hoop dat het multifunctionele accommodatie plan van de grond komt. Mijn voorkeur heeft de verdere ontwikkeling van de kruispuntkerk. Deze ligt centraal en is ook voor mensen die buiten Voorschoten wonen goed te bereiken. Verder hoop ik dat dit ook weer zorgt voor een positieve boost voor de winkelstraten. In deze tijd wordt er veel over internet besteld, wat veel verkeersbewegingen veroorzaakt in alle woonwijken. Voor het milieu zou het beter zijn als de mensen hun pakketjes afhalen bij de vaste afhaalpunten.

Met dank aan Berend Boucherie